Blog

Waarom led verlichting of Led filament verlichting?

Iedereen kent led verlichting, maar waar komt het vandaan en wat is LED filament? Middels dit artikel  geven wij antwoord op je vraag! Led filament lampen zijn relatief nieuwe lampen, die nog niet bij iedereen bekend zijn. 

LED filament wat is het en waar wordt het voor gebruikt?

LED filament lampen zijn dé vervangers van de traditionele gloeilamp. Wat de uitstraling heeft van de ouderwetse gloeilamp maar dan in een modern nieuw jasje. De technologie van de led filament lamp is in staat om een authentieke en warme sfeer te creëren. Vroeger werd er gebruik gemaakt van een gloeidraad, nu zorgen de kleine LEDs (verwerkt in de lamp) ervoor dat hetzelfde effect kan worden nagebootst. Oftewel de nieuwe generatie lampen lijken veel op de 0ude maar zijn veel energie zuiniger.

Een belangrijke onderdeel van deze technologie is dat het licht constant blijft en direct gaat branden wanneer de verlichting wordt ingeschakeld. Het voorgloeien van de lamp is daarom verleden tijd. De lampen hebben geen opstarttijd nodig om haar volledige lichtopbrengst te bereiken. Bij halogeenverlichting moest dit altijd eerst gebeuren voordat de gewenste lichtopbrengst optimaal is.

Wat zijn de voordelen van Led filament lampen?

De ledlampen zijn in staat om van een laag wattage, een hoge lichtopbrengst te genereren. Ook de gemiddelde levensduur ligt dermate hoger dan bij het gebruik van halogeen lampen. Gemiddeld gaan filament lampen zo’n 25.000 branduren mee bij continu gebruik. De lampen zullen nooit continu worden gebruikt, omdat je simpelweg (bij normaal gebruik) niet 24 uur per dag verlichting gebruikt.

Led filament lampen bij Qrverlichting.nl kopen?

Ons assortiment word met de dag groter. Inmiddels hebben wij een groot assortiment LED verlichting, waarbij LED filament lampen niet ontbreken. Binnen deze categorie hebben wij ook diverse dimbare led filament lampen. Ook hier weer het voordeel wat een ledlamp, voorheen was het ondenkbaar een halogeen lamp te dimmen. Doordat wij met onze tijd meegaan, zijn deze lampen al enige tijd in ons assortiment te vinden.

Hieronder een kleine greep uit ons assortiment

 

Op de afbeeldingen hieronder vind u een aantal LED filament lampen uit onze collectie. De collectie groeit met de dag houd dus daarom onze pagina goed in de gaten. Wil jij ook LED filament lampen aanschaffen? Die vind je hier!

 

               

Post Comment